12 februari 2012

Faststone Imageviewer

Faststone Imageviewer is m'n favoriete viewer en allround tool voor afbeeldingen. Het is een hele snelle viewer, laat heel veel afbeeldingsformaten zien (ook RAW) en heeft heel veel functionaliteit aan boord. Een aparte fotobewerker is nauwelijks meer nodig! Een greep uit de mogelijkheden...

Roteren: Batchrotatie op basis van de EXIF-tag. Scheelt heel veel tijd als ze op TV niet in de juiste stand worden weergegeven. Ook traploos roteren met autocrop is superhandig om een scheve horizon te corrigeren.
Hernoemen: Sleep afbeeldingen in de juiste volgorde en hernoem ze zodat ze of alfabet kunnen worden weergegeven. Of hernoem afbeeldingen op basis van datum en tijd en combineer foto's van meerdere camera's.
Slideshow: Foto's weergeven in een slideshow gecombineerd met video's.
Selectie van de beste foto's: Selecteer maximaal 4 foto's en vergelijk deze tegelijkertijd in een handig overzicht. Verwijder vanuit het overzicht de slechte foto's.
Exif: Belangrijke EXIF-gegevens kun je bekijken en aanpassen. Is ook fullscreen zichtbaar te maken door de muispointer naar de rechterrand van de foto te bewegen.
Bewerking: Alle noodzakelijke bewerkingen zijn mogelijk om de belichting, kleuren en nog veel meer aspecten van foto's aan te passen (histogram, curves, contrast, helderheid, rode ogen, kleurverzadiging, ruisvermindering, aanpassing scherpte...).

Faststone Imageviewer heeft ook nog eens een overzichtelijke interface en is heel makkelijk te bedienen. Beweeg in de fullscreen modus je muispointer maar eens naar alle randen van het scherm. Je kunt dan gebruik maken van een thumbnailview, navigatie- en bedieningsknoppen alsmede uitgebreide snelmenu's. Het is de grafische tool welke ik het meest gebruik. Van harte aangeraden!


Download: http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten