12 februari 2012

Shark007 Codec Solutions

Ik heb al heel wat codec-packs uitgeprobeerd om alle videoformaten onder Windows aan het lopen te krijgen, maar ben blijven hangen bij Shark007. Het is een codecpack met configuratietool, voor zowel 32bit als 64bit systemen en werkt samen met alle mediaplayers die de video en audiocodecs van Windows nodig hebben. Het werkt zelfs goed tot zeer goed met Windows Mediaplayer en Windows Media Center. Als je dus op zoek bent naar een manier om MKV's aan het lopen te krijgen binnen Windows Media Center, zoek dan niet verder.

Volg wel de duidelijke aanwijzingen op de website van Shark007 op als je tot een goed resultaat wilt komen. De installatievolgorde van componenten kan belangrijk zijn. Mijn ervaring is dat een vinkje zetten bij de "Shark 007 SUGGESTED settings" al uitstekend werkt. Voor een enkel videobestand moet je dan hier en daar nog iets finetunen. Dat finetunen gaat erg makkelijk met behulp van de meegeleverde configuratietool.

Tip voor ondertitels in Windows Media Centre: Om ook de ondertitels van MKV's in WMC aan het lopen te krijgen zul je wat moeten sleutelen. Met een 64bits Windows zul je de 64bit configuratietool moeten gebruiken. Als je de FFDshow64 codec gebruikt zowel voor H264 als voor ondertitels (dus niet DirectVobSub), zul je ondertitels zien in WMC.


Website: http://shark007.net/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten