19 februari 2012

Truecrypt

Op zoek naar betrouwbare en veilige versleuteling van je vertrouwelijke gegevens? Zoek dan niet verder. Truecrypt biedt versleuteling aan van de volledige harde schijf (inclusief systeempartitie), een volledige partitie/volume en daarnaast de mogelijkheid voor het aanmaken van containerbestanden (vergelijkbaar met ZIP). Ook externe harde schijven/USB-sticks kunnen met een portable versie worden versleuteld. Met die portable versie is de gegevensdrager ook leesbaar op een systeem waarop Truecrypt niet is geïnstalleerd. Je kunt toegang krijgen tot de versleutelde gegevens d.m.v. een wachtwoord, dan wel een combinatie van een wachtwoord en een zg. key-file. Die key-file kan op een externe gegevensdrager of smartcard worden gezet en biedt nog meer veiligheid.

Truecrypt biedt ook de mogelijkheid voor verborgen versleutelde containers. Dat is een versleutelde container binnen een andere versleutelde container. Ook al verkrijgt een derde toegang tot de Truecrypt container, dan nog zijn je gegevens verborgen binnen de verborgen container. Afhankelijk van het wachtwoord krijg je toegang tot de verborgen- of de niet verborgen container.

Er is een Truecrypt versie beschkbaar voor allerlei besturingssystemen (Linux, Apple, Windows), zowel voor 32 als 64bits.


Website: http://www.truecrypt.org/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten