09 februari 2013

Time Lapse software

Op deze pagina twee software pakketten i.p.v. één. Met deze software kun je Time Lapse video's maken. Time Lapse fotografie is een filmtechniek waarbij je een (grote) serie foto's maakt die vervolgens versneld worden afgespeeld. Daardoor kun je effecten zichtbaar maken die normaal gesproken te traag zouden verlopen om zichtbaar te zijn. Hieronder een fraai voorbeeld:



Hoe kom ik op dit onderwerp? Onlangs moest ik een video van een bewakingscamera zichtbaar maken. De "video" bleek te bestaan uit honderden losse .JPG afbeeldingen! Met de software op deze pagina is het mogelijk om van een dergelijke serie afbeeldingen een videobestand te maken.

Photolapse

Photolapse heb ik gebruikt om de beelden van de bewakingscamera te converteren naar een video. De interface ziet er een beetje ouderwets uit, maar het werkt erg gebruiksvriendelijk. Wijs de map aan met de foto's en klik op de knop "Load files...". Je kunt dan een framerate kiezen, bepalen of elke foto moet worden gebruikt, of de video in omgekeerde volgorde moet lopen, etc... Het is mooi dat je een preview van de video kunt zien. Na het kiezen van de juiste codec kun je je video aan laten maken. Een AVI met een H264 codec zag er prima uit. Een kind kan de was doen :-) Photolapse is ook portable te gebruiken.


Website Photolapse: http://home.hccnet.nl/s.vd.palen/


Images to Video

Dit programma ziet er ook spartaans uit, maar geeft wat meer controle over de video-output dan Photolapse. Het is alleen wat minder stabiel en gaf regelmatig foutmeldingen. Toch zagen de video's er prima uit. De interface spreekt voor zich en behoeft eigenlijk geen uitleg.


Website Images to Video: http://en.cze.cz/Images-to-video

1 opmerking: