24 februari 2012

Libreoffice

Libreoffice is sinds september 2010 een succesvolle afsplitsing geworden van OpenOffice.org nadat Oracle Openoffice dreigde te vercommercialiseren. Libreoffice is nog steeds een formidabel softwarepakket dat een geduchte concurrent is van Microsoft Office. Het is niet zo verfijnd en modern als Microsoft Office, maar vooral de tekstverwerker van Libreoffice (Writer) heeft genoeg in huis om mooie en complexe documenten te maken. Naast Writer heb je Calc voor werkbladen (spreadsheets) (vergelijkbaar met Microsoft Excel), Base voor databases (vergelijkbaar met Microsoft Access), Draw voor tekeningen (vectorgrafiek), Impress voor presentaties (vergelijkbaar met Microsoft PowerPoint) en Math voor formules.

Standaard worden documenten opgeslagen in het OpenDocument-formaat, maar dat is aan te passen naar een ander standaard formaat in de instellingen (bv. DOC). Andere bestandsformaten worden ook ondersteund, zoals de meeste bestanden uit de Microsoft Office-bundel. Ook bestaat er de mogelijkheid om naar PDF te exporteren.

Libreoffice is verkrijgbaar voor Windows, Mac OS X en Linux. Er is ook een portable versie beschikbaar voor op je USB-stick.



Website: http://nl.libreoffice.org/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten