24 februari 2012

YUMI – Multiboot USB Creator

Met Yumi kun je je eigen opstartbare (bootable) USB-stick maken. Zo'n stick kan een nuttig reddingsmiddel zijn. Stel je eens voor dat je computer niet meer wil opstarten van de harde schijf. Hoe kom je dan bij je bestanden? Juist! Met een opstartbare USB-stick!

Het mooie van Yumi is dat je niet beperkt bent tot één besturingssysteem op je stick. Als je stick ruim genoeg is kun je er meerdere verschillende distributies opzetten. Als je je computer met de stick heb opgestart, verschijnt er een keurig keuzemenu waarmee een besturingssysteem naar keuze kan worden gebruikt.

Yumi biedt de keuze uit enkele tientallen distributies. Deze distributies worden zoveel mogelijk in dezelfde map gekopieerd, zodat je de stick ook nog voor andere doeleinden kunt gebruiken. Het aanbod varieert van complete Linux besturingsystemen, tot antivirustools, hackingtools, systeemherstel tools en nog veel meer... Met behulp van Yumi kun je de distributies ook downloaden. Voor het maken van een opstartbare stick heb je een FAT32 geformatteerde USB-stick nodig en een computer die van een USB-stick kan opstarten. Meestal moet je in het bios van je computer de opstartvolgorde aanpassen, zodat de computer de USB-stick als eerste opstartmedium ziet en niet de harde schijf.

Yumi is ook in staat om distributies van de USB-stick te verwijderen en achteraf toe te voegen. Erg flexibel dus. Als je USB-stick volledig is ingericht, zou je er met USB Image Tool een backup en/of meerdere kopieën van kunnen maken.



Website: http://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten