14 mei 2012

Agent Ransack

Agent Ransack (Ook wel Filelocator Lite genoemd) is een supersnelle bestandszoeker. Zonder dat het bestanden van tevoren indexeert en een gigantische database nodig heeft, zoekt het razendsnel naar tekst in bestanden en bestandsnamen. Dat lukt ook met PDF's en Officebestanden. Een preview van de zoekresultaten wordt in een venster getoond. Dat maakt het selecteren van het juiste bestand een stuk makkelijker.

Agent Ransack is heel flexibel als je een zoekvraag wilt samenstellen die wat complexer is. Operators als AND, OR en NOT en tekst tussen aanhalingstekens voor de exacte zin kunnen worden toegepast. Helemaal mooi is dat Regular Expressions kunnen worden gebruikt. Voor mensen die het ingewikkeld vinden om een regular expression samen te stellen, heeft Agent Ransack een wizard aan boord waarmee de regular expression op eenvoudige wijze kan worden opgebouwd (zie afbeelding).

Zoekcriteria kunnen voor later gebruik worden opgeslagen. Ook de zoekresultaten kunnen naar een bestand worden geĆ«xporteerd. Met een rechtsklik in de Windows Verkenner op een map, kan Agent Ransack worden geselecteerd om de bestanden in de map te doorzoeken. Het is ook mogelijk om een lijst van mappen aan Agent Ransack toe te voegen welke doorzocht moeten worden. Ik gebruik Agent Ransack om snel honderden zo niet duizenden bestanden quick en dirty te doorzoeken op begrippen die voor een onderzoek van belang kunnen zijn.



Website: http://www.mythicsoft.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten