12 april 2013

MindMaple - Mindmapping makkelijk gemaakt!

Ik heb mindmappen leren waarderen als een hele makkelijke manier om ideeën en plannen uit te werken. Het is geweldig om te zien hoe snel ongestructureerde gedachten een gestructureerde vorm krijgen zodat je er iets mee kunt gaan doen. De gemaakte plannen blijven ook veel beter hangen in je geheugen. Mindmappen is dus ook prima te gebruiken om jezelf iets aan te leren.

Ik heb al veel gratis mindmap software uitgeprobeerd, maar geen van die pakketten benadert het gebruiksgemak van MindMaple. Het is kinderlijk eenvoudig om met een paar klik en sleepbewegingen een mindmap te maken en daar je tekst, plaatjes, tekstballonnen, icoontjes, documenten, etc... aan te hangen. Relatielijnen tussen onderwerpen zijn zo aangebracht. Echt top!

De meeste gratis mindmapsoftware heeft nauwelijks export mogelijkheden aan boord. Ook daar blinkt Mindmaple in uit. Er kan zelfs naar officeformaten worden geëxporteerd. PDF ontbreekt, maar daar is met de vele PDF printsoftware wat aan te doen. Kijk ook eens naar de video en dan zal het je duidelijk worden dat MindMaple aan je toolbox moet worden toegevoegd!



Website: http://www.mindmaple.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten