14 april 2013

PicPick - Hele complete screenshot tool

Het heeft lang geduurd voordat er een echte concurrent op het toneel verscheen voor de fantastische screenshot tool Faststone Image Capture. Met PicPick is het eindelijk zo ver. Het biedt alle opties om schermafbeeldingen te maken (ook van de inhoud van scrollende vensters) en nog meer. De editor is erg uitgebreid en kan ook gebruikt worden om bestaande afbeeldingen te verfraaien. In een handomdraai voeg je allerlei teksten, pijlen, tekstballonnen, objecten en gekleurde kaders toe aan je afbeelding. Daarmee kun je de aandacht vestigen op bepaalde onderdelen van de afbeelding. Handig voor je presentaties!

Vanuit het hoofdscherm van PickPick, vanuit de systemtray of met behulp van sneltoetsen kan een sceenshot/schermafbeelding worden gemaakt. Standaard wordt de editor geopend, maar de uitvoer kan ook automatisch worden opgeslagen naar een bestand, in het klembord worden geplaatst of met FTP naar een FTP server worden geupload. De schermafbeelding direct delen via Facebook, Twitter, e-mail of direct openen in Word of Powerpoint is ook mogelijk!

Verder heeft PicPick een aantal handige gereedschappen aan boord als een colorpicker, kleurenpalet, vergrootglas en meethulpmiddelen als een lineaal. Ook kun je direct tekenen op wat voor scherm dan ook (met transparantie) en deze als schermafbeelding opslaan. PicPick rules!!




Website: http://www.picpick.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten